Kinek kell bejelentkeznie az adóhatósághoz?

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény alapján adóköteles tevékenységet csak adószámmal rendelkező adózó folytathat. Az adóazonosító szám meghatározása érdekében az adózót bejelentési (bejelentkezési) kötelezettség terheli. Az adóhatóság a bejelentés alapján az adóazonosító számot megképzi és nyilvántartásba veszi az adózót.
Teljes dokumentum

A szociális hozzájárulási adóból érvényesíthető új adókedvezmények

A munkahelyvédelmi akciótervben foglaltak megvalósítása érdekében szükséges egyes törvények módosításáról szóló 2012. évi CXLVI. törvény négy új, a szociális hozzájárulási adóból érvényesíthető kedvezmény bevezetéséről rendelkezik, amelyeket a munkaerő-piaci szempontokból leghátrányosabb helyzetű munkavállalók után lehet igénybe venni. Az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló 2012. évi CLXXVIII. törvény nyomán pedig további két kedvezménnyel bővül a foglalkoztatáshoz kapcsolódó kedvezmények igénybevételének lehetősége.
Teljes dokumentum

Tájékoztató a 2013. évi járuléklapot képező jövedelemről

2012. július 1-jén lépett hatályba a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény, amely a személyi alapbér helyett az alapbér fogalmát használja. A változás átvezetésre került a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvényben és a Tbj. végrehajtásáról szóló 195/1997. (XI. 5.) Korm. rendeletben is.
Teljes dokumentum

 

A kisvállalati adó (a Kiva) szabályai

A kisvállalati adó szabályait a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény tartalmazza, amelynek rendelkezései – főszabály szerint – 2013. január 1-jén lépnek hatályba. A kisvállalati adót első ízben a 2013. évi adókötelezettség teljesítésére lehet választani, az adózó erre vonatkozó döntését 2012. december 1-je és 2013. január 15-e között jelentheti be az állami adóhatósághoz.
Teljes dokumentum

A kisadózó vállalkozások tételes adójának (a Kata) szabályai

A kisadózó vállalkozások tételes adójával kapcsolatos rendelkezéseket a kisadózóvállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény tartalmazza, amelynek rendelkezései – főszabályszerint – 2013. január 1-jén lépnek hatályba. A kisadózó vállalkozások tételesadójának a hatálya alá első alkalommal 2012. december 1-31.közötti időszakban lehet bejelentkezni az adóhatóságnál. Az adóalanyiság kezdőnapja ebben az esetben 2013. január 1-je.
Teljes dokumentum

Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai

Egyszerűsített foglalkoztatásra a 2010. évi LXXV. törvény szerint létesíthető munkaviszony. Ez a tájékoztató az egyszerűsített módon történő foglalkoztatáshoz kapcsolódó szabályok megismeréséhez, és értelmezéséhez kíván segítséget nyújtani.
Teljes dokumentum

 

Könyvelőirodánk
kiemelt ajánlatai

TIPP Próbálja ki szolgáltatásainkat 1 hónapig ingyen – kötelezettségek nélkül Döntése előtt győződjön meg róla személyesen, hogy az Ön igényeihez kialakított szolgáltatásaink, tapasztalatunk és nem utolsó sorban kedvező díjszabásunk a legjobb választás vállalkozása számára
 
 • 8.000 Ft/hónap összegtől
  EVA és KATA hatálya alá tartozó gazdasági társaságok könyvelése, a díj tartalmazza 1 fő bérszámfejtését
 • 10.000 Ft/hónap speciális ajánlatunk
  Kis számlaforgalmú, induló, ÁFA hatálya alá tartozó gazdasági társaságok könyvelése, a díj tartalmazza 1 fő bérszámfejtését
 • 12.000 Ft/hónap összegtől
  ÁFA hatálya alá tartozó társaságok könyvelése negyedéves bevallási kötelezettséggel, a díj tartalmazza 1 fő bérszámfejtését
 • 18.000 Ft/hónap összegtől
  ÁFA hatálya alá tartozó társaságok könyvelése havi bevallási kötelezettséggel, a díj tartalmazza 1 fő bérszámfejtését
 • 1.500 – 2.000 Ft/hónap
  egy személy teljeskörű bérszámfejtése létszámtól függően

A feltüntetett árak nettó árak, a könyvelési díjak tartalmazzák 1 fő bérszámfejtését. További információért kérjük, keresse munkatársunkat a (20) 386-8225 telefonszámon.
 
 
 

Ügyfeleink rólunk

Vállalkozásunk indulása óta megbízható partnerünk az Alternatív Könyvelőiroda. Szakértelmük, rugalmassságuk és ügyfélközpontúságuk évek óta segítik vállalkozásunkat.
(Tóth István, DL Consulting)
 

Irodáink

Budapest, VII. ker., Hársfa u. 21.
(Blaha Lujza térnél)
Budapest, IX. ker., Haller u. 11-13.
(Boráros tértől pár percre)
Budapest, II. ker., Fő u. 68.
(Batthyány tértől pár percre)
 

Elérhetőségeink

Iroda  +36 (1) 707-9980
Mobil  +36 (20) 386-8225
Fax  +36 (1) 799-3847
 
  (c) 2013 Alternatív Könyvelőiroda. Tilos az oldal szövegének és grafika elemeinek bárminemű felhasználása